Гідроксихлорохін виключений у США зі списку препаратів для лікування COVID-19

15 июня 2020 г., 23:52:00   728   0

Гідроксихлорохін виключений у США зі списку препаратів для лікування COVID-19Операція з пересадки легені в госпіталі в Чикаго, США, травень 2020 року


Управління з контролю за продуктами і ліками США (Food and Drug Administration, FDA) 15 червня виключило протималярійний препарат гідроксихлорохін зі списку препаратів, використання яких схвалено при лікуванні хворих на COVID-19.


Як повідомляє Радіо Свобода, у листі, опублікованому на сайті FDA, ідеться, що після вивчення результатів клінічних досліджень гідроксихлорохіну експерти дійшли висновку, що препарат, найімовірніше, не має будь-якого противірусного ефекту.


Читайте також: Хватит одной дозы: в США заявили об удачных испытаниях вакцины от коронавируса


Наприкінці травня про відсутність користі і навіть небезпеку гідроксихлорохіну писав медичний журнал The Lancet. Слідом за цим Всесвітня організація охорони здоров’я призупинила клінічні випробування цього препарату. Через кілька днів журнал відкликав публікацію, оскільки її автори не змогли надати дані для перевірки надійності джерел дослідження. 3 червня ВООЗ оголосила про відновлення досліджень препарату.


Читайте також: Коронавирус в США: мы видим лишь верхушку айсберга – The Guardian


У середині травня про прийом гідроксихлорохіну заявив президент США Дональд Трамп, він пояснив, що робить це «для профілактики» інфікування коронавірусом.


Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте