Антоненко розповів про тиск на нього в СІЗО: забороняли теплі речі й засоби гігієни

01 июня 2020 г., 21:00:00   840   0

Антоненко розповів про тиск на нього в СІЗО: забороняли теплі речі й засоби гігієни

Підозрюваний у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета Андрій Антоненко розповів, що в СІЗО на нього чинили тиск.

Зокрема, в інтерв’ю “Бабелю” він повідомив, що на нього чинили тиск.

“Тиск був – забороняли теплі речі, засоби гігієни (помитися, підстригтися). Не надавали медичну допомогу, наприклад, стоматологічну. До речі, зараз її теж не надають. Із цього приводу я написав кілька заяв, отримав відписки з узгодженням, але не допомогло. Цим керує слідчий [Василь] Бирко. Ще мені не давали побачень із рідними”, – сказав Антоненко.

Видання зазначає, що згідно із законом, підозрюваний – з дозволу органу або особи, яка веде кримінальне провадження – має право мінімум на три короткострокові побачення на місяць. За словами підозрюваного, в січні до нього в камеру підселили людину з нацистською літературою. “Він зайшов у камеру з двома такими книгами. Я очманів. Пояснив йому в двох словах ситуацію, і на цьому ми поставили крапку. Того ж дня розповів про цей випадок слідчому та адвокату. Що стосується інших “підсадок”.

У перший же день мене посадили в камеру, де сидів так званий “с#ка” – так називають тих, хто співпрацює зі слідством. Але оскільки я не причетний до злочину і приховувати мені нічого, ніякої корисної інформації вони не отримали”, – розповів Антоненко. Він додав, що одного разу до нього підсів чоловік і відразу, між іншим, сказав, що у нього знайшли дві гранати. “Думаю, це теж була провокація щодо якоїсь вибухівки.

Але результат знову був ніякий”, – зазначив Антоненко. Зараз, за його словами, в камері тільки він і сусід: “умови не домашні, але й не критичні”.


Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте