У Німеччині вперше з гітлерівських часів з’являться рабини в армії

30 мая 2020 г., 22:12:00   892   0

У Німеччині вперше з гітлерівських часів з’являться рабини в армії

Парламент Німеччини ухвалив закон, який відновлює у Збройних силах країни — Бундесвері — інститут військового рабинату. Його ще в 1930-х роках заборонила тодішня нацистська влада.

Рішення парламентарі підтримали одностайно, — повідомляє Громадське. До цього в німецькій армії існували лише військові капелани — протестанти й католики.

Міністерка оборони Німеччини Анеґрет Крамп-Каренбауер назвала рішення парламенту «особливим виявом солідарності й визнання» солдатів-євреїв у німецькій армії. Вона додала, що це сприятиме боротьбі «проти повсякденного й усе більшого антисемітизму в нашому суспільстві». 

Закон також передбачає створення військового рабинату в Берліні, який матиме представництва в Гамбургу, Мюнхені, Франкфурті й Лейпцигу. Спершу планується набрати до 10 військових рабинів.

Ініціативу відновити в Бундесвері інститут військового рабинату Крамп-Каренбауер висунула ще в грудні 2019-го. Далі вона планує дозволити виконувати роль капелана (військового священника) також імамам і православним священникам.

Євреї воювали в німецькій армії під час Першої світової, а військові рабини були порівняно поширеним явищем у Бундесвері до 1933 року, коли Гітлер їх заборонив.

За даними Міністерства оборони Німеччини, в Бундесвері служать близько 300 євреїв, 3000 мусульман і близько 90 тисяч християн.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте