Качинський: Президентські вибори у Польщі мають відбутися не пізніше 28 червня

27 мая 2020 г., 23:38:00   1494   0

Качинський: Президентські вибори у Польщі мають відбутися не пізніше 28 червня

Останнім можливим терміном, коли можуть пройти президентські вибори, згідно з конституцією Польщі, є 28 червня. Про це під час спільної пресконференції лідерів партій, що входять до правлячої “Об’єднаної правиці”, заявив лідер “Права і Справедливості” (PiS) Ярослав Качинський.

“Останнім терміном, який дозволив би, щоб 6 серпня був обраний і склав присягу президент, є 28 червня”, – заявив Качинський.

За його словами, усі інші заяви опозиційних політиків про необхідність проведення виборів у пізніші терміни суперечать конституції і служать виключно партикулярним політичним інтересам окремих сил, а не країні в цілому. Він підкреслив, що позиція лідерів Об’єднаної правиці є однозначною: вибори буде проведено вчасно.

Лідер партії “Порозуміння” Ярослав Говін наголосив, що опозиція повинна припинити “грати інтересами Польщі” заради своїх вузькопартійних інтересів. Як відомо, президентські вибори в Польщі не відбулися 10 травня через пандемію коронавірусу.

За інформацією Державної виборчої комісії РП, вибори не було проведено у зв’язку з “неможливістю голосування за кандидатів”. У світлі права це прирівняно до відсутності можливості голосування у зв’язку з браком кандидатів.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте