“Хор Верьовки”. Депутатська група “Довіра” опинилася під загрозою розпуску

24 мая 2020 г., 22:12:00   779   0

“Хор Верьовки”. Депутатська група “Довіра” опинилася під загрозою розпуску

Депутатську групу “Довіра”, до якої входив загиблий нардеп-мажоритарник Валерій Давиденко, буде розпущено на найближчому засіданні Верховної Ради України, адже у парламентської групи був мінімальний кількісний склад – лише 17 нардепів.

Відповідно до частини 4 статті 59 закону про регламент Верховної Ради, позафракційні народні депутати можуть входити до складу депутатських фракцій або об’єднуватися у депутатську групу народних депутатів.

Кількість осіб у депутатській групі не може бути меншою, ніж кількість осіб у найменшій фракції, що сформована протягом першої сесії. На першій сесії парламенту дев’ятого скликання, яка мала місце 29-30 серпня 2019 року і тривала лише два дні, політична партія “Голос” сформувала найменшу фракцію з 17 депутатів-списочників.

Три мажоритарники, які пройшли до парламенту від політсили, долучилися до фракції на наступних засіданнях, які вже були другою сесією новообраної Ради. Тож мінімальний склад депутатської групи чи фракції у Верховній Раді дев’ятого скликання становить 17 осіб.

Група “Довіра”, яку негласно називають “Хор Верьовки” (бо вона здебільшого працює в інтересах Андрія Веревського, народного депутата України чотирьох скликань, представника агробізнесу, президента холдингу «Кернел Групп», – ред.), через загибель Давиденка наразі налічує лише 16 осіб. Отже, згідно з регламентом, спікер Верховної Ради Дмитро Разумков на найближчому пленарному засіданні (планово – 2 червня 2020 року, – ред.) зобов’язаний оголосити про розпуск групи “Довіра”.

Це станеться у разі, якщо депутати групи за цей час не знайдуть мінімум одного нардепа, який приєднається до “Довіри”. Та це навряд чи вдасться керівникам групи, адже якби були охочі, група не склалася б з мінімально допустимої кількості депутатів.


Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте