На першій шпальті The New York Times — список тисячі імен померлих у США через COVID-19

24 мая 2020 г., 09:05:00   1151   0

На першій шпальті The New York Times — список тисячі імен померлих у США через COVID-19

«У неділю на першій шпальті The New York Times замість статей, фотографій або графіки просто список.

Довгий сумний список людей, життя яких забрала пандемія коронавірусу», — зазначають представники редакції.

Кількість померлих у США від ускладнень, викликаних коронавірусом, наближається до 100 тисяч. Станом на ранок 24 травня, за даними Центру системних досліджень та інжинірингу при Університеті Джонса Гопкінса, у Штатах померли понад 97 тисяч людей.

«1 тисяча імен на шпальті — це лише один відсоток від загального числа померлих», — зазначають на першій шпальті. Співробітники видання вивчили сотні газет, які виходили в різних містах США. Вони склали список з приблизно тисячі імен тих людей, про смерть яких через вірус повідомляли видання.

 

Журналісти взяли з надрукованих некрологів по одній фразі, «яка демонструвала неповторність кожного втраченого життя», а також вказали, в якому віці й в якому місті померла людина. Говорячи про мету, з якою публікується даний список, один з редакторів видання Марк Лейсі зазначив: «Я хотів, щоб через 100 років люди могли подивитися на це і зрозуміти, які втрати ми понесли». Директор по дизайну в The New York Times Том Бодкін повідомив, що упродовж останніх 40 років жодного разу не було випадку, коли на першій шпальті The New York Times не розміщували жодного зображення.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
01 июня 2024 г.
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте