Події під офісом Медведчука кваліфіковані за статтею «хуліганство», – поліція

23 мая 2020 г., 20:06:00   1091   0

Події під офісом Медведчука кваліфіковані за статтею «хуліганство», – поліція

У поліції Києва уточнили, що події біля офісу лідера «Опозиційної платформи – За життя» Віктора Медведчука 23 травня у Києві кваліфікували за статтею «хуліганство».

«За вчинення хуліганських дій під час мітингу на столичному Печерську розпочато кримінальне провадження. Для встановлення всіх обставин події та відібрання пояснень до поліції доставили 17 осіб. Сьогодні активісти влаштували акцію протесту біля офісу на вулиці Великій Васильківській. По закінченню заходу учасники запалили фаєри, димові шашки, а також кинули петарду та декілька банок із фарбою на фасад будівлі… За цим фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України., що карається обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на строк до чотирьох років», – повідомили у пресслужбі поліції Києва.

Правоохоронці додали, що встановлюють анкетні дані 17-ти затриманих, беруть пояснення, а після проведення перевірки «діям кожного буде надана правова оцінка». 

Водночас в «ОПЗЖ» заявили, що «напад на офіс є спробою помсти за принципову позицію партії» у низці питань.

«Завдяки діям поліції, яка заблокувала роботу служби безпеки офісу, націонал-радикали вільно напали на працівників офісу та служби безпеки, намагалися підірвати офіс, застосовуючи вибухові пакети, кидали фаєри і димові шашки у вікна, обливали будівлю фарбою. Атаки, які були нормою при режимі Порошенко, тривають і при Зеленському. Лише після того, як на завершення акції радикали закидали фаєрами співробітників поліції, правоохоронні органи затримали кілька нападників», – йдеться в повідомленні на сайті «ОПЗЖ».

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте