В Україні другий місяць поспіль знижується ціна на газ

22 мая 2020 г., 22:46:00   1223   0

В Україні другий місяць поспіль знижується ціна на газ

В Україні оптова ціна газу для населення у травні знижена до 2,3 грн за кубометр. Про зниження ціни на 21% (якщо порівнювати з попереднім місяцем – прим.ред.) повідомили у пресслужбі “Нафтогазу”.

Як зазначається, йдеться про вартість без врахування ПДВ, націнки газзбутів та витрат на транспортування газу магістральними і розподільними трубопроводами.

“Загалом, від початку року ціна ПСО знизилась на 51%, порівняно з аналогічним періодом минулого року падіння вартості газу сягнуло 62%”, – додали в “Нафтогазі”.

Як пояснили у компанії, однією з причин зниження ціни є високий рівень заповнення підземних сховищ газу, де через ґрунтовну підготовку до попереднього опалювального сезону та теплу зиму накопичився фактично річний обсяг видобутку газу державою – 17,5 млрд кубометрів.

“Цінова ситуація на ринку сприяє намірам Уряду лібералізувати ринок газу для населення від 1 липня цього року.

В міжопалювальний сезон передумов для зростання цін значно менше, ніж в холодну пору року. Історично низькі ціни, великі запасу газу у європейських та українських сховищах та літній період – все це дозволить зробити плавний та безпечний перехід для українських споживачів до вільного ринку”, – заявив голова правління “Нафтогазу” Андрій Коболєв.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте