Російська православна церква у Молдові боротиметься з вакцинацією від COVID-19

21 мая 2020 г., 23:04:00   1104   0

Російська православна церква у Молдові боротиметься з вакцинацією від COVID-19

Молдовська православна церква, що підпорядковується Москві, почала кампанію проти ймовірної вакцинації проти коронавірусу.

Про це в четвер, 21 травня, повідомляє ВВС.

Спочатку єпископ Бельцький і Фалештський РПЦ Маркел закликав вірян відмовлятися від вакцини проти COVID-19, яку, на його переконання, “виробили сатанинські глобалісти”. Позицію Маркела підтримав й тамтешній Синод РПЦ.

Він погрожує керівництву Молдови перестати згадувати його в службах. Єпископ Маркел виклав звернення, в якому він повідомив мирян, що восени уряд планує розгорнути масову і безкоштовну вакцинацію. Він вважає, що вакцина становить загрозу життю людей, адже під виглядом препарату, на його переконання, “влада буде вживлювати в тіла громадян чіпи, через які буде контролювати їхнє життя за допомогою технології 5G, розробленої на Заході”.

“Ота нова субстанція, яку нав’язують нам сатанинські глобалісти, є отруйною, як диявольська змія… Це пастка, яка позбавляє нас свободи, святого дарунку”, – переконував єпископ своїх вірних.

Синод Молдовської православної церкви опублікував звернення до керівництва країни – президента Ігоря Додона, прем’єра Іона Кіку та спікерки парламенту Зінаїди Гречаної – із проханням не залучати вірних цієї конфесії до примусової вакцинації, яку, за його інформацією, уряд планує розгорнути у листопаді у відповідь на нову хвилю пандемії. Церква закликала керівництво Молдови “поважати права вірних і обрати добровільну вакцинацію”.

Синод звинуватив уряд у позбавленні християн Молдови підтримки церкви “у часи біди”. “Інакше ми скористаємося нашим канонічним і моральним правом не згадувати вас у наших молитвах”, – погрожують в церкві.

“Господи, прости мене і вбережи мене від гріха. Дай мені сили і розуму реагувати на таке розумно і спокійно. Маймо співчуття і розуміння. Це може статися із кожним з нас, адже у будь-кого розум може затьмаритися через інстинкти, спокуси і помилки. Помолімося за ясність розуму і здоров’я людей, включно із бюрократами від церкви і її служителями”, – відреагував на погрози від РПЦ прем’єр-міністр Молдови Іон Кіку в фейсбуці.


Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте