Податковий начальник Володимир Луговський: київський мультимільйонер в житомирському засланні

18 мая 2020 г., 23:11:00   1670   0

Податковий начальник Володимир Луговський: київський мультимільйонер в житомирському засланні

У Державній податковій службі є люди, які працюють фіскалами протягом всього життя і, очевидно, не думають залишати посади через невисокі зарплати. Можливо, це покликання, а можливо, робота в органах має конкретні преференції.

Знайомтеся, виконуючий обов’язки начальника Головного управління ДПС у Житомирській області – Володимир Геннадійович Луговський.

Володимир Луговський народився в Росії. Набув громадянство – 13 листопада 1991 року.

Відповідно до офіційної біографії з сайту Державної податкової служби, Володимир Геннадійович упродовж всієї кар’єри працював винятково податківцем. Спочатку в Києві, потім недовго в Борисполі, а далі перебрався на Житомирщину.

У кар’єрі Володимира Луговського привертає увагу одне стрімке падіння. У червні 2015 року він втрачає «жирну» посаду керівника ДПІ Києво-Святошинського району Київської області та на 9 місяців випадає з обойми фіскалів. Лише в лютому 2016 року повертається в податкову на набагато нижчу посаду  начальником відділу в ДПІ крихітного районного центру Чуднів на Житомирщині (населення м. Чуднів менше ніж 5 800 осіб). Про ймовірну причину такого розвороту в послужному списку Луговського розповімо нижче. Але зазначимо, що далі кар’єра податківця знову пішла вгору. Правда, вже в Житомирі, а не в столиці.

Ми проаналізували декларації Володимира Луговського за 2014201520162017 та 2018 роки. Протягом цього часу податківець отримував зарплату державного службовця, матеріальну допомогу та невелику пенсію. А от його дружина, Алла Бабій, вгадайте що? Правильно, вже традиційно талановитий підприємець. До прикладу, у 2014-му вона заробила 3,13 млн грн, з яких 2,69 як ФОП. Однак у наступні роки мала менше.

Цікаво, що у 2014 році, коли економічна ситуація в країні опинилася над прірвою, податківець зміг придбати велику квартиру площею 182 кв. м у столиці. Луговський пише, що її вартість 1,61 млн грн, хоча на ринку ціни в рази вищі. У вказаному будинку просять в середньому по 2 тис. дол. США за квадратний метр, отже, ціна може сягати 364 тис. дол. або 8,5 млн грн. На зарплату, яку платили у фіскальній службі, такі апартаменти бізнес-класу купити неможливо.

З Ухвали Печерського суду дізнаємось, що саме в цій квартирі в 2015-му правоохоронці провели обшук у рамках розслідування кримінальної справи щодо фіктивного підприємництва та відмивання грошей, одержаних злочинним шляхом. У схемі задіяні близько ста фіктивних фірм, серед яких ТОВ «Вайт роял», директор та засновник якої зареєструвала товариство за винагороду.

Зазначається, що фіктивні підприємства (ями-транзитери) провели безтоварні операції для формування «схемного» податкового кредиту. Нібито через ці підприємства "прокачали" 30 млрд грн, через що держбюджет недоотримав 5 млрд.

Яку саме роль Володимир Геннадійович відігравав у цій «темі» нам невідомо, але в Ухвалі суду вказано, що ці схеми стали можливими «за потурання посадових осіб ДПІ у Києво-Святошинському районі». Нагадаємо, що Луговський з 2013 по 2014 роки був заступником начальника цієї ДПІ, а потім очолював її до червня 2015 року. Після обшуку він втрачає цю посаду і на 9 місяців у кар’єрі податківця з’являється біла пляма. Згодом він знову повертається на роботу в податкову, але на значно нижчу посаду в крихітному районному центрі в Житомирській області. Цілком можливо, що таке кар’єрне падіння досвідченого податківця пов’язане саме з цією справою і Луговському довелось на тривалий час «залягти на дно».

До речі, при обшуку було навіть вилучено 50 000 грн готівки як такі, що, ймовірно, одержані злочинним шляхом. Однак суд повернув ці кошти дружині податківця, бо вирішив, що це кошти з її депозитного рахунку.

З реєстру речових прав також стало відомо, що Володимир Геннадійович на підставі іпотечного договору № 4194 від 15.11.2006 передав в іпотеку дві сусідні квартири за адресою Голосіївська, 13 (площею майже 58 і 119 кв. м). Тобто в будинку, який розташований поруч із вказаною вище квартирою. Цікаво, що ці квартири виступали забезпеченням повернення кредиту на загальну суму майже 223 тис. доларів США, який мав бути погашеним до 2026 року. Але вже у 2010 році обтяження було вилучене, тобто родині податківців вдалось достроково погасити велику суму кредиту. Менша з цих квартир була продана у 2013 році, а от куди ділась інша квартира – реєстр відповіді не дає.

Дружина податківця Алла Бабій зареєстрована підприємцем: торгує фармацевтикою, здає в оренду майно та консультує з питань комерційної діяльності. Заробляє непогано, торік лише з ФОПу вона мала 1,48 млн грн. Звісно, й майна нажила значно більше за чоловіка-податківця.

У неї є:

  • чотири земельні ділянки в селі Вороньків Бориспільського району Київської області;
  • дві земельні ділянки в селі Гора під Києвом, спільне володіння з бізнес-партнером Демченко Оленою Валеріївною;
  • садовий будинок 66,7 кв. м у селі Вороньків Бориспільського району;
  • квартира 129,6 кв. м у Києві;
  • садовий будинок 299,4 кв. м у селі Вороньків Бориспільського району Київської області;
  • автостоянка 15,8 кв. м;
  • чверть столичної квартири 64,9 кв. м.

 

Трохи детальніше розповімо про будинок у селі Вороньків. Маєток розташований на кількох земельних ділянках і захоплює берег водойми,  куди доступ повинен бути відкритий. У 2017-му Алла Бабій придбала додаткові 0.46 га для садівництва, хоча на мапі видно, що там знаходиться лісова смуга. До того ж вартість наділу підозріло дешева – лише 54 тис. грн.

Податківець також показав у своїй декларації корпоративні права дружини в підприємствах:

  • ТОВ «Діос», 2000 грн (10%);
  • ТОВ «Колізей-3000», 511 тис. грн (33%);
  • ТОВ «Паритет-АВ», 600 тис. грн, (50%);
  • ТОВ «Управління комерційною нерухомістю», 10 200 грн, (20%);
  • ТОВ «Люкс груп лтд», 3,7 млн грн (50%);
  • ТОВ «Призма-13», 4,26 млн грн (25%);

До речі, на ТОВ «Люкс груп ЛТД», якою Бабій володіє разом із Оленою Демченко, віднедавна записаний торговий комплекс площею 2102 кв. м у селі Гора. Частину орендує одна з мереж супермаркетів.

У власності родини також є солідний автопарк. У 2012-му Алла Бабій обзавелася позашляховиком TOYOTA LEND CRUISER 200, який коштував 791 тис. грн. Через рік вона зареєструвала на себе і MERCEDES BENZ ML-350 за 558 тис., а в 2018-му - Citroen Berlingo.

Нагадуємо, що зараз Володимир Луговський є виконуючим обов’язки начальника Головного управління Державної податкової служби в Житомирській області. То ж чи призначати його на посаду без приставки «в.о.», чи навпаки звільнити з посади вирішить вже нове керівництво ДПС. Чи знайдеться місце Володимиру Луговському в новій податковій – дізнаємося вже незабаром.

automaidan.org.ua

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте