Сергій Береговий: податковий начальник який любить Mercedes

18 мая 2020 г., 23:47:00   1443   0

Сергій Береговий: податковий начальник який любить Mercedes

Нещодавно до реформи податкової служби була прикута особлива увага.

На жаль, причиною цьому стало не успішне призначення чи досягнення, а корупційний скандал. Національне антикорупційне бюро опублікувало відео, як керівниця податкової Одеської області пропонує прокурору щомісячну плату в 25 тис. доларів за те, що прокуратура закриватиме очі на корупційні дії її підлеглих. При цьому, за її словами, частину хабарів, які одеська податкова збирає з місцевих підприємців, вона також передавала на Київ. Керівник податкової служби  оперативно анонсував перевірки податківців по всій країні й перевіряти є кого, адже здебільшого керівні посади в податковій зберегли ті, хто працював там багато років, зокрема й за часів Януковича.

Знайомтеся, начальник Києво-Святошинського управління ГУ ДПС у Київській області Сергій Анатолійович Береговий.

Кар’єрних відомостей про Сергія Берегового мало. Відомо лише, що у середині 2000-х його єдиним джерелом доходу значилась податкова інспекція Києво-Святошинського району. Також з публічних реєстрів ми не побачили, аби він коли-небудь займався бізнесом.

Станом на 2013-й рік, згідно з майновою декларацією, був заступником начальника управління оподаткування контролю об’єктів і операцій. У 2017-му вперше очолив вказану податкову інспекцію. Нині ж, як бачимо, знову керує відомством і претендує на те, аби лишитися на цій посаді.

Ми проаналізували декларації Сергія Берегового за 2014201520162017 та 2018 роки і з доходами у податківця доволі цікава картина. Впродовж цього часу він отримував невелику зарплату державного службовця. Наприклад, торік Києво-Святошинська податкова виплатила Береговому 62 тис грн, а ГУ ДФС у Київській області – 51 тис. грн.

Ще 1,4 млн грн Береговий вторгував від продажу рухомого майна, але тут виникає багато запитань, бо незрозуміло, що саме він продав. У декларації за 2017 рік у нього немає автомобілів чи будь-якого іншого цінного рухомого майна.

У 2018 він декларує подарунок від дружини у негрошовій формі. З декларації випливає, що 29.08.2018 дружина подарувала йому свій автомобіль Toyota Lаnd Cruiser 200, 2010 р. в. вартістю 777 582 грн. І цього ж дня він продає цей автомобіль громадянці Голуб Олені Олександрівні майже в два рази дорожче – за 1,4 млн грн. До речі, дружина придбала це авто у 2011 році за 791 400 грн, а сьогодні навіть максимальна ринкова ціна таких авто рідко перевищує 1 млн грн. Незрозуміло, чому громадянка Голуб заплатила за автомобіль значно більше його ринкової вартості і для чого податківець отримував у подарунок це авто, щоб одразу продати.

 

Але і це ще не все. Бо якщо вірити декларації Берегового за 2018 рік, то попри отримання доходу від продажу Toyota Lаnd Cruiser він залишився його власником на кінець 2018 року. Тобто запитання, за що він отримав 1,4 млн грн доходу залишається відкритим.

Повернемось до задекларованих доходів. Так от, у 2018 дружина заробила 1,38 млн грн від продажу елітного BMW X5.

Звертає на себе увагу подарунок у грошовій формі від Анастасії Берегової у розмірі 1 млн грн. Вона – 1949 року народження і є, ймовірно, матір’ю податківця. Як пенсіонерка назбирала таку суму - незрозуміло, адже бізнесу жінка не мала, а працювала в державному науково-дослідному інституті.

Автопарком родина Берегових володіє непоганим, а от з нерухомістю трохи скромніше. З 2003 року Сергій Анатолійович має дві земельні ділянки в Ірпені Київської області 0,10 та 0,06 га з невідомою вартістю.

На цих ділянках розміщений житловий будинок площею 385,5 кв. м, введений в експлуатацію в 2007 році, коли податківець уже був при посаді, а його дружина Вікторія три роки, як зареєструвалася підприємцем з роздрібної торгівлі.

Тут, якщо вірити декларації посадовця за 2018 рік, Сергій Анатолійович проживає з дружиною та двома дочками. Однак у нього ще є 24-річний син Дмитро, який начебто веде з ними спільний побут. У тому ж 2018 році він вирішив зареєструватися підприємцем з мобільного харчування. Все б нічого, але місцем прописки Дмитра Берегового зазначено саме батьківський будинок.

До того ж хлопець приватизував у 2018-му клаптик земельної ділянки біля батьківського будинку. Про це нам стало відомо з реєстру нерухомості.

 

 

Ми знайшли цікаве рішення у Реєстрі судових рішень, яке може бути пов’язане з сином податківця. Так, літом 2019 року поліцейські зупинили особу на ім’я Береговий Дмитро Сергійович за кермом автомобіля «Toyota» з ознаками наркотичного сп’яніння. У судовому засіданні він заявив, що правоохоронці не пропонували йому пройти огляд, тоді як камера поліцейських зафіксувала його відмову в проходженні огляду. У підсумку, порушника позбавили прав керування на 1 рік.

Чи це син податківця – невідомо. Відповідно до даних реєстрів 24-річний Дмитро Береговий з 2017 року є власником іншого автомобіля – BMW 528, 2015 р. в. Проте в реєстрі боржників є дані про дві постанови про стягнення з нього штрафів за порушення правил дорожнього руху, а у реєстрі судових рішень є ще дві справи щодо Берегового Дмитра Сергійовича про визнання його винним у порушенні ПДР на автомобілі «Мазда 3» (справа №  754/7722/16-п  та № 367/176/15-п).

 

Дружина фіскала, Берегова Вікторія Сергіївна, як ми уже згадували, зареєстрована підприємцем з неспеціалізованої оптової торгівлі. Заробляє непогано: щороку декларує близько мільйона гривень. Хоча 2013-го мала нуль. У родинах, де хоча б один член сім’ї є податківцем, це є поширеним явищем, коли інші члени сім’ї є успішними підприємцями,  про що ми вже неодноразово писали. Нині у власності дружини є два дуже солідні автомобілі – практично нові Mercedes-Benz GLE 350d та Lexus LX 450 2017-го року випуску. Їхню вартість можна назвати захмарною: 2,67 та 1,4 млн грн відповідно. Хоча для такого "Лексуса" ціна явно занижена, за менш ніж 2 млн грн його навіть зараз не продають. Враховуючи, що користується ними винятково Вікторія Сергіївна, а так написано у декларації,  не зовсім зрозуміло, для чого їй одній така велика кількість кінських сил.

Обидва автомобілі мають схожі "козирні" номерні знаки - в обох є цифри 0505, тільки букви відрізняються

Отже, питань до очільника управління податкової служби в Києво-Святошинському районі більш ніж достатньо.

На жаль, наразі реформа податкової служби не продемонструвала справжні кадрові зміни на підставі конкурсних процедур, а затримання керівництва Одеської податкової вчергове довело, що там продовжують працювати давно налагоджені корупційні схеми. Чи відбувається це лише в Одеській області? Дуже сумніваємося.

automaidan.org.ua

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте