За вбивство чернівецького авторитета "Пачі" в розшук оголошено Грека

18 мая 2020 г., 22:35:00   1021   0

За вбивство чернівецького авторитета "Пачі

Шевченківський районний суд Чернівців задовольнив клопотання правоохоронців щодо надання дозволу на затримання з метою приводу до палацу правосуддя для обрання запобіжного заходу 38-річного уродженця Сумщини Андрія Грека, якого підозрюють в організації замовного вбивства (п.12 ч.2 ст.115 КК України) буковинського кримінального авторитета Євгена Боршана на прізвисько "Пача".

Відомості про це розміщені у профайлі Андрія Григоровича на сайті Міністерства внутрішніх справ, де він обліковується як особа, що переховується від правоохоронців. Згідно із ними, офіційною датою зникнення Грека з "радарів" силовиків вважається 14 травня 2020 року, втім фактично встановити місцеперебування достойника не можуть понад місяць.

(Андрій Грек)

Нагадаємо, що на ймовірну причетність Андрія Грека до організації та замовлення зухвалого вбивства 4 квітня 2020 року в Чернівцях місцевого кримінального авторитета "Пачі", серед інших версій, відпочатку вказували співрозмовники Dетектив-Info після здійснення гучного злочину. Вона почала знаходити своє підтвердження "по гарячих слідах", коли затримали пособників замаху на Боршана, один з яких зголосився на співпрацю зі слідством та розповів відомі йому обставини подій, а також постфактум загратування ймовірного кілера Олега Мухи.

Згідно із поточною лінією слідства, ідея ліквідації "Пачі" виникла у Грека, коли вони "зарубилися" через питання, пов’язане з встановленням контролю над ринком наркозбуту на території Буковини. А після того, як Боршан побив опонента, останній виїхав з України та разом із поплічником Олегом Григорківим на прізвисько "Сліпий" розпочав планування помсти "авторитету", знаходячись "в екзилі".

Для цього Грек та Григорків придбали автівки, дістали зброю, підшукали спільників та стрільця, а також влаштували засідку біля стоянки на вулиці Воробкевича в Чернівцях, куди періодично навідувався "Пача".

Близько 13 години 4 квітня 2020 року зі спеціально облаштованої схованки в салоні мікроавтобусу марки "Mersedes Vito" снайпер двічі поцілив у бік авторитета з мисливського карабіну. Одна з куль потрапила в живіт, смерть Боршана констатували на операційному столі в лікарні.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте