Видачу злодія в законі "Коби Руставського" Іспанії заблокували через ОАСК

18 мая 2020 г., 22:31:00   1548   0

Видачу злодія в законі "Коби Руставського

7 травня 2020 року Окружний адміністративний суд Києва зупинив дію рішення ГУ МВС України в Донецькій області від 8 липня 2011 року про скасування постанови щодо належності до громадянства нашої держави 46-річного уродженця Грузії Коби Шемазашвілі, який відомий у певних колах в якості так званого "злодія в законі" на прізвисько "Коба Руставський". Відповідну ухвалу в рамках забезпечувального позову до набрання законної сили остаточного рішення у справі про громадянство "короля злочинного світу" виніс суддя Віктор Шулежко.

Згідно цьому вердикту служителя Феміди, строком дії ухвали про "замороження" питання щодо українського громадянства Шемазашвілі зазначено період до 7 травня 2023 року. В перекладі на загальнодоступну мову це означає: у випадку, якщо основна суперечка щодо процесу набутя паспорту з тризубом "Коби Руставського" протягом наступних трьох років не буде вирішена, на весь цей час блокується процедура видачі "злодія в законі" на запит іншої держави (де-юре, питання щодо Коби Шалвовича "зависає в повітрі").

Раніше Dетектив-Info на своїх сторінках зазначав: невдовзі після затримання на столичних Осокорках Шемазашвілі, запит на розшук якого до Інтерполу надійшов від правоохоронців Королівства Іспанія, його було взято під варту та застосовано спочатку тимчасовий, а згодом - екстрадиційний арешт.

В одних судових матеріалах з цього приводу "Кобу Руставського" вітчизняні можновладці ідентифікували як особу без громадянства, в інших вказували на його приналежність до громадянства Грузії.

Що ж стосується самого "короля злочинного світу", то він наполягає на визнанні його громадянином України. Як писав Dетектив-Info, наприкінці квітня 2020 року Шемазашвілі звернувся до Окружного адміністративного суду Києва з позовом щодо відповідного питання.

"Коба Руставський" апелює до того, що в грудні 2007 року правоохоронці Донецької області ухвалили рішення про набуття ним громадянства нашої держави за територіальним походженням, після чого видали довідку та паспорт з тризубом. Та наполягає: мовляв, дізнався про аннулювання цих постанов та позбавлення його громадянства через виявлену фальшивку тільки після його затримання навесні поточного року.

ОАСК відкрив провадження, та аби розв’язати суперечку, звернувся до "міграційників" щодо надання суду копії висновку, датованого 8 липня 2011 року, де обгрунтовується рішення про позбавлення українського громадянства Шемазашвілі. Однак тут розвели руками, зазначивши - ці архівні матеріали залишилися в службових приміщеннях, які наразі знаходяться на тимчасово окупованій території Донбасу. Через це встановити підставу позбавлення громадянства та визнання недійсним українського паспорта "короля злочинного світу" де-юре стало неможливо.

Які додаткові аргументи з підтвердження правомірності цього рішення нададуть працівники ДМСУ, засвідчить судовий розгляд по суті. Але вже зараз можна стверджувати: завдяки задоволенню забезпечувального позову в цій справі на найближчі три роки "Коба Руставський" отримав індульгенцію від українських можновладців у питанні його ймовірної видачі іспанцям.

Зауважимо, що це вже не перший випадок, коли на території нашої держави чиїсь впливові руки допомагають Шемазашвілі в оперативному вирішенні його проблем. Раніше на сторінках "Dетектив-Info" в матеріалі "Стидоба через Кобу" ми детально зупинялися на тому, як історія "Коби Руставського" перенесла на українські терена давнє протистояння між ворогуючими кланами "королів злочинного світу" грузинського походження. Вважається, що саме задля унеможливлення помсти "Кобі Руставському" з боку його опонентів союзники 46-річного достойника з впливовими зв’язками забезпечили подальше переведення Шемазашвілі до так званої "червоної зони", де всі процеси контролюються адміністрацією установи.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте