Від контрабанди на митниці український бюджет втрачає 10 млрд на місяць, – Уманський

11 мая 2020 г., 22:07:00   1571   0

Від контрабанди на митниці український бюджет втрачає 10 млрд на місяць, – Уманський

За оцінкою колишнього міністра фінансів України Ігоря Уманського, від контрабанди на митниці український бюджет щомісяця втрачає не менше як 10 млрд грн. Таку думку він висловив в інтерв’ю засновнику видання “ГОРДОН” Дмитрові Гордону.

Він сказав, що загалом обсяг контрабанди складно порахувати.

“Порахувати складно. З однієї простої причини. Коли товар зайшов і його не легалізували або частково легалізували і далі продали в кеш, ці схеми відловити неможливо. Усе це ловлять тільки на моменті кінцевого продажу”, – сказав Уманський.

За його словами, деякі контрабандні товари “спливають у тому чи іншому епізоді реалізації”, і тоді втрати держбюджету можна оцінити.

“У разі, коли воно “вчорну” зайшло і “вчорну” його продали, порахувати неможливо. Можна оцінити лише приблизно. Це мільярди доларів. Те, що можна порахувати, – це приблизно 10 млрд грн на місяць”, – вважає Уманський.

Ексміністр сказав, що контрабанда на українській митниці продовжує процвітати, але з коронавірусом її обсяги дещо знизилися.

“Коронавірус стосовно цього і допоміг: стало дуже складно провозити контрабанду, тому що багато пунктів пропуску закрито. І багато схем, які були до карантину, також стали неможливими. [Наприклад] так звані піджаки. Що це за схема? У двох словах. Маленькі автобусики, які їздять туди-сюди з вантажем, пікапчики. Під’їхала фура, зупинилася недалеко від кордону з того боку. Потім ці маленькі човники фуру там розвантажили, дрібними партіями пронесли, де не потрібно декларувати, там, де в нас прикордонне співробітництво. У деяких випадках люди просто на собі фізично носили. Наприклад, диски дорогих автомобілів. Просто в руках. Відійшов на 100 метрів від кордону, у фуру завантажив – фура виїхала. Зараз цю човникову історію і схеми з так званими піджаками у зв’язку з карантином технічно реалізувати дуже складно. Але це не означає, що закрилися і не працюють інші схеми”, – зазначив Уманський.

 
 
 
 
Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте