Підстав звинувачувати Китай у пандемії стає все більше

06 мая 2020 г., 23:34:00   1191   0

Стара платівка: Китай бреше про боротьбу з епідемією за схемою російської пропаганди


Зауважу, що відмова китайської влади допустити експертів ВООЗ до розслідування походження коронавірусу говорить про те, що у Китаю напевно пір'ячко на писку. А якщо нобелівський лауреат француз Люк Монтаньє, який отримав премію саме за відкриття в області вірусології, висловив упевненість, що Covid-19 має штучне походження, то його думка коштує більше, ніж думка будь-якої розвідки світу, оскільки серед розвідників немає професійних вірусологів.


Також розвідувальні служби Австралії, Великої Британії, Канади, Нової Зеландії та США звинувачують Китай у цілеспрямованому приховуванні тв знищенні інформації про спалах і поширення коронавірусу. Вони стверджують, що Пекін, створюючи "загрозу для інших країн", змушував мовчати або навіть зникати лікарів, які попереджали про проблему, знищував лабораторні докази, відмовлявся надавати біоматеріали науковцям і до останнього заперечував здатність нового коронавірусу розповсюджуватися від людини до людини, хоча вже з початку грудня в Пекіні володіли такою інформацією. Однак цей факт китайська влада заперечувала аж до 20 січня. А ще 3 січня Національний комітет охорони здоров'я Китаю дав вказівку знищити зразки коронавірусу й заборонив публікувати інформацію про нову інфекцію.


У доповіді також згадують групу вчених під керівництвом Ши Чженлі з Вуханьского інституту вірусології. За даними західних спецслужб, щонайменше один із 50 вірусів лабораторії має 96-відсоткову генетичну схожість зі збудником Covid-19, і там же проводилии досліди із синтезування невиліковного вірусу, вилученого з кажанів. Також більшість із 17 розвідувальних відомств США схиляються до висновку, що вірус з'явився в результаті помилки в лабораторії Вуханя. А за даними "Німецької хвилі", уряд Австралії навчав і фінансував групу китайських науковців із лабораторії, що займалася генетичними модифікаціями смертоносних коронавірусів.


Зрозуміло, чому Китай пішов у глуху оброну. Якщо буде доведено, що COVID-19 синтезували в китайській державній вірусологічній лабораторії, і що Китай приховував дані про початок і масштаби епідемії від ВООЗ і світової спільноти в цілому, то Пекінові можуть пред'явити позови на десятки й сотні мільярдів доларів, як від держав, так і від приватних осіб. А це загрожує багато в чому підірвати світову торгівлю, яка й  без того отримала жорстокий удар через пандемію. Може, тому в доповіді зовнішньополітичної служби Євросоюзу про коронавіруси в остаточній редакції було пом'якшено обвинувачення на адресу Китаю щодо дезінформації, порівняно з тими, що містилися в попередній версії, причому зроблено це було через втручання Китаю. Твердження про приховування Китаєм даних про масштаби епідемії залишилися, а звинувачення в можливому витоку коронавірусу з лабораторії у Вухані зникли. Що ж, європейцям іще жити й торгувати з Китаєм.


Читайте також: Часу обмаль, давати відсіч Китаєві треба вже зараз


Що ж до Росії, то там обсяг дезінформації щодо ситуації з епідемією коронавірусу нітрохи не менший, аніж у Китаї. Хіба що про походження коронавірусу нічого не доводиться спростовувати, оскільки у світі ніхто всерйоз не стверджує, що Covid-19 прийшов у світ із Росії. Оскільки в Росії, а надто в Москві останніми днями (2 і 3 травня) відбулося різке зростання числа хворих, мер Москви Сергій Собянін зростання числа заражень в столиці (із трохи більше 3 тис. до майже 6 тис. на день) спробував пояснити різким зростанням числа тестувань. А ще, щоб полякати москвичів і росіян у цілому, Сергій Семенович заявив, що в Москві провели якесь "скринінґове дослідження", без будь-якого посилання, хто саме проводив, і встановили, що коронавірусом заражені 2% всіх москвичів, а заразитися можуть взагалі до 7 млн. жителів столиці.


Щодо "скринніґового дослідження" – нісенітниця цілковита. За допомогою скринінґу зараз можна в найкращому разі встановити підвищену температуру тіла, але ніяк не діагностувати коронавірус. А москвичів без симптомів ніхто не тестує через брак тестів. Не виключено, що Собянін дійсно озвучив реальне число хворих у Москві. Населення столиці Росії – 12,7 млн осіб. 2% хворих – це 254 тис., тоді як у Москві сьогодні тільки 68 606 хворих, тобто в 3,7 рази менше. Якщо припустити, що в такій же пропорції занижені дані щодо інших російських регіонів, то в Росії виявиться приблизно 500 000 інфікованих.


Але на сьогодні, якщо вірити офіційним даним, зареєстровано всього 1285 смертей, менше 0,26%. Однак такої смертності немає ніде у світі. Якщо брати американський показник у5,79% смертності, то в Росії мали б померти 28 950 осіб, якщо ж брати показники низки країн Європи, що перевищують 10%, то в Росії від коронавірусу мало вже вмерти більше 50 000 осіб. Думаю, що в Росії офіційні дані як щодо кількості хворих, так і щодо смертності можуть бути занижені в десятки разів, бо для губернаторів число інфікованих і померлих – це зараз один із головних показників у звітності перед федеральним Центром. А значить, їх прагнуть всіляко прикрашати, тим паче, що в переважній більшості регіонів немає ні тестів, ні засобів боротьби з коронавірусом і захисту від нього.


Небувалий же приріст захворюваності в Москві останніми днями – це, без сумніву, результат тисняви ??в московському метро 15 квітня, влаштованої самим же Собяніним із метою перевірки введених ним електронних перепусток. Візьміть 14 днів прихованого періоду, два-три дні на отримання результатів тестування і ще кілька днів із урахуванням того, що більшість хворих не в перший день звернулися до лікаря й тільки через кілька днів були протестовані. Тому різке зростання захворюваності з початку травня видається цілком логічним. А що вдіяти з ним, не знає ні регіональна, ні федеральна влада.


Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте