Більшість на Півдні та Сході вважають СРСР відповідальним за Другу світову і проти поїздок політиків до Москви на святкування Дня перемоги

05 мая 2020 г., 21:42:00   1594   0

ГУЛАГ замість Аушвіцу: гірка правда перемоги у Другій світовій


Випробування Зеленським: один із головних здобутків минулих років проходить перевірку на міцність


Амбівалентною лишається свідомість українців, які вважають СРСР разом із Німеччиною відповідальним за початок Другої світової (56%), але при цьому 52% громадян дотримуються радянської інтерпретації, що День перемоги – це передусім відзначення перемоги "радянського народу" у "Великій вітчизняній війні". 32% розуміють цю дату як день відзначення перемоги антигітлерівської коаліції над нацизмом і внеску в неї українського народу.


Що ж до заборони георгіївської стрічки (символа країни-агресорки) третина – за, третина – проти.Тобто тут працювати і працювати.


Більше про результати дослідження й відповідні діаграми – у прес-релізі "Демініціатив". Там же висловлена подяка за підтримку програмам МАТРА і ПАКТ. А від себе хочу окремо подякувати аналітикові "Демініціатив" Сергієві Шаповалову, який був мотором цього дослідження, підготував усі діаграми та графіки і презентував результати дослідження в "Укрінформі".


Запис обговорення в "Укрінформі" за участі істориків Антона Дробовича, Василя Яблонського, Ярини Ясиневич можна переглянути тут.


Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте