Зеленський: Наша медгалузь «за крок від коми», медреформа призведе до звільнення тисяч медиків та закриття лікарень

04 мая 2020 г., 20:39:00   941   0

Зеленський: Наша медгалузь «за крок від коми», медреформа призведе до звільнення тисяч медиків та закриття лікарень

Президент України Володимир Зеленський заявив, що запровадження другого етапу медреформи призведе до звільнення тисяч медиків і закриття сотень лікарень. Про це йшлося у сьогоднішньому відеозверненні Глави держави.

“Через новий механізм фінансування може бути звільнено близько 50 тисяч медиків і закрито 332 лікарні по всій Україні.

Майже тисяча лікарень отримає набагато менше грошей, ніж в минулому році. Під загрозою опинилися екстрена медична допомога, багатопрофільні лікарні, онкоцентри, госпіталі ветеранів, більшість дитячих лікарень, психіатрична та туберкульозна служби”, – сказав він. Зеленський заявив, що в зв’язку з цим медики будуть змушені замість допомоги людям думати про “власне виживання”.

“Чому тарифи визначали не профільні лікарі, а чиновники без глибинного розуміння процесу? Яким чином один виклик швидкої фактично оцінили аж в 75 гривень? Чому за інсульт та інфаркт сума на папері як мінімум удвічі менше від реальної вартості?”, — поскаржився президент. Зеленського зазначив, що в зв’язку з реформою деяким лікарням вистачить коштів “хіба що на дверний замок і напис:

“Ми закрилися, тримайтеся, удачі!”. “Повірте, з початку коронавірусу я, як ніхто інший, бачу, що наша медична галузь не просто вразлива, а фактично знаходиться за крок від коми”, — сказав він. На думку Глави держави, єдине, завдяки чому медгалузь “ще жива” — українські медики.


Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте