Мільйон кримчан матиме проблеми з питною водою вже наприкінці червня

02 мая 2020 г., 20:08:00   1065   0

Мільйон кримчан матиме проблеми з питною водою вже наприкінці червня

Півострів на порозі посухи, яка може завдати значної шкоди. Зима була практично безсніжною, а весна наразі посушлива.

Про це у своєму блозі на "Українській правді" написав екс-міністр ексміністр курортів і туризму Криму.

"Вода випаровується високими темпами, дощів немає, немає і підживлення підземних вод і водосховищ водою Дніпра. Північно-Кримський канал перекритий вже шостий рік.

На півострові 15 водосховищ, побудованих на кримських річках загальним обсягом близько 250 млн кубів, половина з них – маленькі, менше ніж 10 млн кубів. Наповненість цих водосховищ на сьогодні – менше 100 млн кубів. Це рекордно низький показник. 

Водосховища Північно-Кримського каналу – це вісім водосховищ загальним об’ємом 150 млн кубів. У 2014 році обсяг наповнення наливних водосховищ становив 98 млн м³ або 68% від проєктного об’єму. На сьогодні він вже менше 19 млн кубів.

Катастрофічно низька наповненість основних водосховищ, які забезпечують прісною водою комунальне водоспоживання.

При такому стані водосховищ і при значному зменшенні дебіту свердловин ситуація насправді дуже тривожна. Такого стану водних ресурсів не було за останні 50 років. 

Проблема з питною водою може бути дуже гострою вже до кінця червня. Особливо це торкнеться Сімферополя, Севастополя, Феодосії і всього степового Криму (Первомайський, Джанкойський, Сімферопольський, Красногвардійський, Нижньогорський, Кіровський, Роздольненський, Сакський і Чорноморський райони). 

В цих регіонах живе більшість мешканців півострова. Майже 1 000 000 кримчан цього року на собі відчують проблеми з питною водою." - написав міністр

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте