На Донеччині вже працюють 14 ринків, на Луганщині – жодного

30 апреля 2020 г., 23:40:00   1201   0

На Донеччині вже працюють 14 ринків, на Луганщині – жодного

У Донецькій області станом на 30 квітня працювали 14 ринків. У Луганській області їх планують почати відкривати з 1 травня. 

«Станом на 11:00 30 квітня відновлено функціонування 14 ринків», — розповіла інспекторка сектору моніторингу Краматорського відділу поліції Валерія Осипець.

За її словами, ринки вже працюють у Маріуполі, Покровську, Волновасі, Селидовому та Новогродівці. Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Луганській ОДА 30 квітня ухвалила рішення дозволити запуск ринків з 1 травня. «Обовʼязкова умова — оформлення у якості оператора ринку. Півтора місяця у нас карантинні заходи, за цей час можна було зробити документи.

Якщо хтось без документів буде скиглити — я навіть не хочу в той бік дивитись. Якщо буде порушення карантинних вимог, то закриємо ринок на сім днів, така можливість передбачена», — заявив голови Луганської ОДА Сергій Гайдай. Начальниця Держпродспоживслужби в Луганській області Рита Холоденко на нараді з керівниками ринків розповіла про алгоритм, якого вони мають дотримуватись, щоб запуститись.

«Ви повинні написати листа на начальника регіональної Продспоживслужби про намір відкрити ринок, і ми за день до відкриття приходимо разом з поліцією та представниками місцевого самоврядування і будемо дивитись, як виконуються вимоги», — повідомила Холоденко.

За її словами, коли ринок запуститься, два інспектори щодня проводитимуть перевірку, поки ринок працюватиме в умовах карантину. «Вони все фіксуватимуть на відеокамеру. Потім ми переглядаємо відео, і о 16:00 звітуємо Кабінету міністрів. Якщо все добре, то працюємо наступний день, якщо ні, то закриваємо ринок на тиждень», — додала вона.


Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте