«ОПЗЖ», «ЄС» і «Батьківщина» відмовилися прискорювати розгляд «антиколомойського» закону

30 апреля 2020 г., 20:28:00   1519   0

«ОПЗЖ», «ЄС» і «Батьківщина» відмовилися прискорювати розгляд «антиколомойського» закону

Фракції «Опозиційної платформи – За життя», «Батьківщини» і «Європейської солідарності» не дали жодного голосу за те, щоб Верховна Рада могла розглянути так званий «антиколомойський» законопроект у другому читанні за особливою прискореною процедурою.

Також не голосувала за відповідне рішення парламенту депутатська група «За майбутнє», яку пов’язують з олігархом Ігорем Коломойським.

Про це свідчать результати голосування на офіційному сайті ВРУ.

У групі «За майбутнє» проти проголосували Віктор Бондар і Тарас Батенко, решта депутатів групи утрималися, були відсутні або не голосували. У «Батьківщині» проти особливої процедури розгляду «антиколомойського» законопроекту проголосували дев’ятеро парламентарів, зокрема Юлія Тимошенко. Також жодного голосу не дали фракції «ОПЗЖ» і «ЄС». Партія Петра Порошенка не брала участь у голосуванні, а у фракції Льовочкіна-Медведчука здебільшого голосували проти. Загалом відповідну пропозицію підтримали 255 народних депутатів: 213 «слуг народу», 10 позафракційних, 18 представників «Голосу» та 14 депутатів групи «Довіра». Нагадаємо, сьогодні, 30 квітня, Верховна Рада підтримала розгляд у другому читанні так званого «антиколомойскього» законопроекту про банки за особливою процедурою, що дозволить швидше його розглянути.

Після цього депутатська фракція чи група у дводенний термін має право визначити не більше п’яти пропозицій, поправок, не врахованих головним комітетом, на яких вона наполягає, і відправити на адресу головного комітету лист із зазначенням номерів і ініціаторів таких пропозицій, поправок в порівняльній таблиці законопроєкту, підготовленого до другого читання. Кожен позафракційний народний депутат, пропозиції, поправки якого не враховані головним комітетом, має право визначити не більше однієї своєї неврахованої пропозиції або поправки, на якій він наполягає, і направити на адресу головного комітету лист із зазначенням її номера в порівняльній таблиці законопроекту, підготовленого до другого читання.

Головний комітет у дводенний термін узагальнює пропозиції і поправки і готує уточнену порівняльну таблицю для розгляду законопроекту в другому читанні, в яку входять також всі враховані головним комітетом пропозиції і поправки.


Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте