На Хмельниччині священник РПЦвУ погрожував поліції собаками

28 апреля 2020 г., 22:41:00   980   0

На Хмельниччині священник РПЦвУ погрожував поліції собаками

В місті Нетішин на Хмельниччині священник РПЦвУ почав себе грубо поводити і погрожував поліції спустити на них собак.

Про це повідомляє vsim.ua. Наразі в Нетішині в посиленому режимі працюють над виявленням контактних осіб. Для цього довелося залучити кілька служб. Серед них епідеміологи, поліцейські та співробітники СБУ.

Через масове інфікування в церквах МП, міський голова Нетішина вже написав заяву до поліції та служби безпеки України.

“Починаючи із зелених свят і протягом усіх Великодніх днів, ми зверталися до усіх церков, в тому числі Московського патріархату, з проханням дотримуватися санітарних вимог. Але наші звернення ігнорувалися. Систематично в мережі Facebook на сторінці одного священика Московського патріархату та на сторінці самого собору, з’являлися дописи про те, що коронавірус є всюди, на нього не потрібно звертати увагу, натомість потрібно відвідувати церкву. На сторінці собору було розміщено розклад богослужінь, ніби із дотриманням санітарних вимог, але проводилося мирування. А це безпосередні контакти із багатьма людьми”, – зазначив міський голова Нетішина Олександр Супрунюк. За цим фактом міська рада зверталася безпосередньо до священника. З ним було проведено бесіду. Але згодом з’явилися факти ігнорування ним санітарних норм. До собору міський голова Нетішина направив поліцію для роз’яснювальної бесіди

. В результаті на правоохоронця обіцяли спустити собак. “По відношенню до поліцейського священик почав себе грубо поводити. Погрожував спустити на нього собак. Тобто ігнорування вимог ішло весь час. На сам Великдень, у тому числі й церквах Московського патріархату, скупчень вдалося уникнути. Але це лише завдяки тому, що постійно чергувала поліція. Але після самого Великодня, до нас дійшла інформація, що люди, які захворіли на COVID-19 тісно контактували з священнослужителями МП. Із шести нововиявлених – всі з приходу Московського патріархату.

Тому щойно я підписав заяву до поліції та СБУ про кримінальне правопорушення. Це не було спонтанне рішення. Якщо не реагують на прохання будемо діяти так”, – зазначив Олександр Супрунюк. Міський голова розповів, що наразі ситуація у Нетішині доволі складна. По двох перших випадках – довелося опрацювати близько 1000 осіб. По атомній станції було 77 контактних осіб.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте