Протести за скасування карантинних обмежень провели вже у 10 штатах Америки

19 апреля 2020 г., 18:39:00   1099   0

Протести за скасування карантинних обмежень провели вже у 10 штатах Америки

У десятьох штатах Америки люди вимагають скасування карантинних обмежень попри те, що кількість хворих та смертей від Covid-19 збільшується.

Після того як Дональд Трамп у Twitter закликав до визволення Мічигану, Міннесоти та Вірджинії, протести провели ще у кількох штатах. Кілька сотень людей зібралися у столиці Техасу, скандуючи: «Дайте нам працювати!». Вони вимагали негайного зняття обмежень. Від початку епідемії у Техасі заявки на допомогу по безробіттю подали понад 1 мільйон людей. Одна з протестувальниць наполягала на тому, що карантинні обмеження порушують конституційні права: «У нас є конституційні права, які базуються на ідеї, що у всіх нас є людська гідність. У людей є право працювати, у людей є право їсти, у людей є право вільно збиратися. І ці права не можна забирати базуючись на хибних наукових судженнях», — сказала вона.

Техаський губернатор Грег Ебботт вже заявив, що обмеження почнуть пом’якшуватись наступного тижня. Частково знімають обмеження й у Флориді. У малих містах штату відкрили деякі пляжі та парки. В Нью-Гемпширі кілька сотень людей також зібрались біля урядової будівлі штату. Вони тримали плакати з девізом штату «Живи вільно або помри» та написами «Поверніть роботу».

«Навіть якби вірус був в 10 разів небезпечнішим, я все одно не залишався б вдома. Я готовий вийти й ризикнути, але бути вільною людиною» — сказав один з протестувальників, Ян Фріман. У Меріленді люди протестували, не виходячи з машин. Протест був організований групою «Відкрийте Меріленд». Вони створили петицію на сайті Change.org написавши: «Ми розуміємо трагедію, спричинену COVID-19, і розуміємо те, що це важлива проблема для охорони здоров’я. Однак підрив економіки, соціальної сфери та освіти, спричинений карантином, гарантує ще більшу шкоду, що призведе до збільшення смертності, підриву економіки, освітніх проблем для мерілендців та їхніх сімей.

Можна застосувати значно менш руйнівні засоби боротьби з хворобою». Разом зі збільшенням кількості протестів зростає й кількість хворих, зокрема на північному сході країни.

 

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте