Послушник Києво-Печерської Лаври став жертвою росіян: купив «царських» монет на 1,5 млн

14 апреля 2020 г., 22:58:00   1673   0

Послушник Києво-Печерської Лаври став жертвою росіян: купив «царських» монет на 1,5 млн

Шевченківське управління поліції Києва розслідує шахрайство в особливо великих розмірах групою осіб.

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на ухвалу від 19 березня.

У невстановлений слідством день та час четверо осіб та їх невстановлений співучасник, перебуваючи у селі Стародубське, Ставропільського Краю, Російської Федерації, вступили у злочинну змову щодо шахрайського заволодіння майном громадян України під приводом продажу антикварних монет з дорогоцінного металу. План полягав у тому, що перебуваючи на території України, вони підшукають та придбають монети візуально схожі на антикварні монети царської епохи, виготовлені начебто із золота, після чого у Києві підшукають особу, яка купить їх за ціною справжніх.

10 лютого 2020 ці особи на автомобілях перетнули державний кордон України. Після цього за невстановлених обставин придбали монети візуально схожі на антикварні монети царської епохи, виготовлені начебто із дорогоцінного металу, які почали зберігати у тільки їм відомому місці.

19 лютого 2020 року, приблизно о 11 годині 30 хвилин, підозрювані з метою підшукання покупця прийшли на територію Києво-Печерської Лаври. Перебуваючи в приміщенні «Ближніх печер», вони познайомились із послушником і повідомили йому неправдиву інформацію, що вони є віруючими людьми та мають 150 золотих монет царської епохи, які хочуть продати за символічною ціною в сумі 500 тисяч гривень віруючій, порядній людині та для підтвердження своїх слів, показали одну несправжню монету.

Послушник у компанії нових знайомих поїхав у банк на вулиці Пушкінській і замовив для видачі півмільйона гривень. Через кілька днів він отримав гроші в банку і купив монети. Того ж дня після обіду продавці подзвонили йому ще раз і сказали, що мають ще для продажу 800 золотих і срібних монет, які хочуть продати за символічну ціну в 1 мільйон гривень. Послушник зацікавився і призначив зустріч на середину березня. 17 березня біля банку по вулиці Пушкінській відбулася передача грошей і товару. Одразу після цього продавців затримала поліція.

У реєстрі є інформація про обрання запобіжних заходів трьом громадянам Росії. У двох ухвалах є посилання на протокол виготовлення імітаційних засобів – може бути, що під час останньої зустрічі, яку фіксувала поліція, послушник уже передавав несправжні гроші.

Трьох підозрюваних взято під варту із альтернативою застави – 630 тис грн, 315 тис. грн і 525 тис. грн.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте