Очільниця МВФ назвала період пандемії “найтемнішою годиною” для людства

04 апреля 2020 г., 16:21:00   1436   0

Очільниця МВФ назвала період пандемії “найтемнішою годиною” для людства

Директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва зазначила, що період пандемії коронавірусу є “найтемнішою годиною” для людства.

“Це найтемніша година для людства протягом мого життя”, – сказала Георгієва наспільній з головою Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедросом Гебреісусом пресконференції

За її словами, економіки країн, що розвиваються, особливо вразливі у цей момент. Їхні системи охорони здоров’я нестійкі, вони вже сильно постраждали від економічних негараздів.

“Оскільки світ реагує на пандемію коронавірусу, іноді може здатися, що необхідно знайти компроміс: або рятувати життя, або здобувати кошти для існування. Насправді, це помилкова дилема: взяття вірусу під контроль та порятунок життів – необхідна умова для порятунку засобів до існування”, – зазначила Георгієва.

За словами чиновниці, міжнародного валютного фонду використовує ресурс у розмірі 1 трильйона доларів для допомоги країнам. Крім того, МВФ має намір подвоїти доступність надзвичайних ресурсів з 50 до 100 млрд доларів – коштів, що можуть допомогти країнам, що розвиваються.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте