Поліція відкрила провадження через порушення медиками передачі тіла померлої від COVID-19 на Херсонщині

03 апреля 2020 г., 21:12:00   1017   0

Поліція відкрила провадження через порушення медиками передачі тіла померлої від COVID-19 на Херсонщині

На Херсонщині працівники районної лікарні допустили порушення норм і правил запобігання інфекційним хворобам. Не дочекавшись результатів зробленого лабораторного дослідження на коронавірус, вони видали для поховання тіло померлої пацієнтки її родичам. Пізніше тест виявив у жінки хворобу COVID-19.

Про це повідомляє Департамент комунікації Національної поліції Херсонської області.

В Олешківську центральну районну лікарню була госпіталізована 68-річна пацієнтка з попереднім діагнозом – пневмонія. У неї відібрали матеріали для проведення лабораторного дослідження на наявність коронавірусу. На жаль, пацієнтка померла. Працівники районної лікарні допустили порушення правил та норм, встановлених з метою запобігання епідемічним та іншим інфекційним хворобам.

1 квітня вони видали рідним для поховання тіло жінки, не отримавши остаточних результатів тестування на інфекційне захворювання COVID-19. В результаті, діагноз коронавірусної хвороби у жінки підтвердився. А тіло було поховане без дотримання вимог розпорядження Керівника робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру державного рівня, пов’язаної із поширенням коронавірусної хвороби, що завідомо могло спричинити поширення цього захворювання. Поліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст.325 “Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням” Кримінального кодексу України. Винним може загрожувати до 3-х років позбавлення волі. Нині поліцейські та працівники інших служб встановлюють коло осіб, які контактували з жінкою та були присутні на її похованні.

Ці громадяни пройдуть медичне обстеження, їм будуть проведені експрес-тести на наявність коронавірусу і вони будуть перебувати за місцем проживання на самоізоляції.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України постановив, що обов’язковій госпіталізації до обсерваторів, визначеними обласними, Київською міською державними адміністраціями, підлягають особи, які не можуть дотримуватися вимог самоізоляції, а також ті, хто двічі порушив умови самоізоляції.


Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте