Фейк про лікування коронавірусу метанолом призвів до смерті майже 300 осіб в Ірані, – ЗМІ

28 марта 2020 г., 20:54:00   1584   0

Фейк про лікування коронавірусу метанолом призвів до смерті майже 300 осіб в Ірані, – ЗМІ

Майже 300 іранців померли і понад 1 000 завдали шкоди своєму здоров’ю після вживання метанолу на тлі неправдивих чуток про те, що він може допомогти в лікуванні коронавірусу.

Gро це пише The Independent із посиланням на іранські ЗМІ.

Неправдива інформація про те, що метанолом можна лікувати коронавірус, з’явилася в соціальних мережах. Один із таких фейків – новина британського таблоїду Daily Mail про те, що якийсь шкільний учитель “вилікувався за допомогою віскі та меду”. 

Випадки вживання метанолу були зареєстровані в декількох іранських містах. Серед постраждалих – п’ятирічна дитина, якій метанол дали батьки, після чого та осліпла.

За продаж метанолу вже заарештовано кількох людей.

“В інших країнах зараз є тільки одна проблема – пандемія коронавірусу. А ми маємо одночасно лікувати людей від алкогольного отруєння і боротися з коронавірусом”, – повідомив представник Міністерства охорони здоров’я Ірану Хоссейн Хасанян.

Довідка: прийом всередину 10 мл метанолу призводить до важкого отруєння, 80-150 мл – до смерті. Токсичний ефект розвивається упродовж  декількох годин. Найлегша форма отруєння – головний біль, слабкість, нездужання, лихоманка, нудота і блювота. В організмі метанол окислюється до формальдегіду. За запахом і смаком не відрізняється від етилового спирту. У разі отруєння метанолом антидот – етанол.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте