Україна продовжує очікувати на допомогу від МВФ, не розгядаючи дефолт, – Мендель

27 марта 2020 г., 21:50:00   1206   0

Україна продовжує очікувати на допомогу від МВФ, не розгядаючи дефолт, – Мендель

Українська влада не розглядає варіант із дефолтом і розраховує на домовленості з Міжнародним валютним фондом як щодо збільшення потенційного фінансування, так і додаткової допомоги в боротьбі з пандемією коронавірусу.

Про це в коментарі “Інтерфакс-Україна” заявила прессекретарка президента України Юлія Мендель.

“Для України зараз надзвичайно важлива співпраця з МВФ. Ми дуже раді, що нам вдалося домовитися про збільшення потенційного фінансування. Адже на додаток до програми допомоги, яку ми обговорювали раніше, МВФ розглядає підтримку України в боротьбі з поширенням коронавірусу COVID-19”, – сказала він у коментарі агентству.

“Україна дуже довго і важко оговтуватиметься після дефолту. Влада не ризикуватиме життями українців, а тому не розглядає варіанту дефолту”, – вказала Мендель.

Вона зазначила, що президент України Володимир Зеленський сподівається на відповідальність народних депутатів перед українцями, і що на позачерговому засіданні Верховної Ради вони проголосують необхідні законодавчі ініціативи для підтримки бізнесу, соціально вразливих категорій населення, а також надважливих реформ у банківському й аграрному секторі, які не тільки допоможуть Україні зберегти економічну стабільність, а й забезпечать фінансову підтримку МВФ.


Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте