Тимошенко пояснила, чому не можна вводити надзвичайний стан

23 марта 2020 г., 23:20:00   1590   0

наголосила Юлія Тимошенко в ток-шоу "Урядовий квартал" на телеканалі "112 Україна"


"Питання надзвичайного стану – вводити його чи не вводити – залежить винятково від тієї стратегії, яку ухвалюють", – зазначила нардепка. При цьому лінію поведінки влади Тимошенко вважає неправильною.


Читайте також: Україна на порозі "надзвичайної держави" Зеленського й Авакова


"Тотальний карантин, повна зупинка країни, повна зупинка економіки, і по суті країна припиняє жити. І ця стратегія називається повним блокуванням, повним карантином – зупинка транспорту, зупинка роботи всіх підприємств, зупинка всього, зокрема – введення надзвичайного стану", – окреслила ситуацію політикиня. На її думку, саме до такої стратегії схиляються Зеленський і Ко.


"Вони мусять дати собі відповідь на такі запитання, – переконана Тимошенко. – Перше: люди без роботи, без заробітної плати скільки протягнуть? Місяць протягнуть? Два? Скільки протягнуть підприємці, якщо їхній бізнес буде повністю паралізований і по суті ліквідований?"


Читайте також: В Україні вирує потрійна криза. Виживання залежить від конкретних рішучих дій


"А що буде із бюджетом країни? – запитала лідерка "Батьківщини. – Я можу вам сказати, якщо, наприклад, повна паралізація країни триватиме понад місяць, у бюджеті залишаться копійки, які не забезпечать ані виплати заробітних плат, ані виплати пенсій, не кажучи вже про те, аби комусь доплачувати додатково якісь гроші, як це роблять в інших країнах".


"Ця стратегія може завершитися повною руйнацією України й може загрожувати самому існуванню незалежної України. Тому що коли через два місяці такої політики люди залишаться без грошей, дехто без їжі, пенсіонери без пенсій, де в нас гарантія, що люди не будуть на вулицях і що не почнеться парад суверенності окремих територій, окремих областей. Ми можемо втратити навіть територіальну цілісність України, можемо втратити незалежність, суверенітет України", – попередила Тимошенко.


Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте