Самосел в Чорнобильскій зоні відчуження розповів історію свого життя

11 марта 2020 г., 17:29:00   1223   0

Самосел в Чорнобильскій зоні відчуження розповів історію свого життя

Вчитель трудового навчання Євген Федорович Маркевич залишився жити в Чорнобильскій зоні відчуження після аварії на ЧАЕС.

Він став самоселом в 1986 році, через деякий час після аварії на ЧАЕС.

Кореспондент ІНФОРМАТОРа поспілкувався з Євгеном Маркевичем і дізнався, як йому живеться зараз у “мертвому” селі.

“Добре, коли є сім’я та родичі. Вони допомогають не переживати сильно через проблеми. А коли є якісь проблеми, то дуже погано стає. За стільки років все більш-менш нормалізувалося. Все стало звичним. Людський організм все може перебороти. Як прошло вже майже 34 роки, то всі рани зарубцювалися. Мені – легше, я повернувся додому, влаштувався на роботу, живу в хаті, в якій жив до аварії. Зі мною живе моя дружина. Тому мені не погано. 

Я не відчуваю себе самотнім. Діти пишуть, син навідується. Рідні не забувають, друзі теж не забувають. Сумувати нема коли і не зрозуміло “для чого”. У мене є маленький огород, сади, ростуть яблуки, груші та абрикоси. Я за свої 80 років такої зими ще не бачив. Я навіть жодного разу дорогу від снігу не чистив, що виїхати на машині. 34 роки тому я нормально працював. У мене була улюблена робота.

Наслідок від аварії тільки один – я залишився без роботи. Довелося звикати до нових умов. До аварії я працював у школі, довелося розвозити і рятувати дітей. Всі батьки нашої школи не знали, куди подітися з дітьми. Їх відправили на Південь України. В 1986 році я повернувся додому”, – розповідає Євген Маркевич.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте