Чиновник Вищого адмінсуду реалізував незадекларованої нерухомості на майже сім мільйонів

10 марта 2020 г., 18:31:00   1571   0

Чиновник Вищого адмінсуду реалізував незадекларованої нерухомості на майже сім мільйонів

Керівник апарату Вищого адміністративного суду України Олександр Шевченко пред поданням щорічної декларації за минулий, 2019 рік, задекларував чималі доходи.

Як стало відомо зі суттєвих змін до декларації за ще позаминулий, 2018 рік, чиновник поповнив свої статки на чималу суму.

Четвертого березня цього року Шевченко отримав дохід від відчуження нерухомого майна на загальну суму 6 мільйонів 859 тисяч 720 гривень. Покупець усіх трьох об’єктів – одна і та сама фізична особа. 

 

Виходячи з даних у виправленій декларації за минулий рік, яку було подано вже після суттєвих змін щодо продажу нерухомості на майже сім мільйонів гривень, співробітник Вищого адмінсуду заробив 1 мільйон 575 тисяч 618 гривень та отримав дохід від відчуження рухомого майна на 663 тисячі гривень. Не зважаючи на такий чималий дохід, заощаджень у Шевченка немає. Але є чимало нерухомості.

Керівник апарату суду має три земельні ділянки та два будинки у селі Погреби Броварського району Київської області (один з будинків – площею майже 400 “квадратів”, – ред.). На дружину оформлені квартира на 119 “квадратів” та гараж у Києві. Також вона має чверть ще однієї квартири у столиці.

Цікавим є той факт, що і у декларації за позаминулий рік, і в декларації за минулий рік зазначено одні й ті ж самі об’єкти нерухомості. Тож виникає логічне питання: яку ж тоді нерухомість реалізував Шевченко на майже сім мільйонів гривень, якщо всі об’єкти на місці? Між поданнями цих двох документів суттєвих змін щодо нерухомості Шевченко не вносив, продаючи та купляючи лише рухоме майно. Чи ці зміни буде відображено лише у щорічній декларації за 2020 рік, адже їх було спеціально внесено вже цього року? Тоді чому щорічну декларацію було подано вже після, а не до внесення суттєвих змін?

У листопаді минулого року ІНФОРМАТОР писав про те, що керівник апарату Вищого адміністративного суду України Олександр Шевченко придбав електромобіль Tesla model 3 2018 року випуску у юридичної особи за 726 тисяч 600 гривень.

Варто зазначити, що ціна на авто була дещо занижена. На спеціалізованому сайті вартість авто цієї моделі стартує від 900 тисяч. За таку ціну, як вказано у документі, можна придбати лише “бите” авто.

У декларації за позаминулий рік керівника апарату суду зазначено, що він володів автомобілем Chevrolet Volt 2016 року випуску та двома мотоциклами – Victory Vision Tour 2008 та Victory Judge 2013 року випуску. Ще одне авто Volkswagen Touareg 2012 року зареєстроване, вочевидь, на сестру Шевченка.

З часу подання декларації за 2018 рік, окрім купівлі Tesla, Шевченко вносив ще дві зміни до документа. У липні він задекларував купівлю ще одного авто – BMW Аctivehybrid 5 2014 року за 605 тисяч гривень. А у серпні Шевченко задекларував дохід від відчуження рухомого майна у розмірі 633 тисячі гривень.

Цікаво, що і Tesla, і BMW придбані в однієї юридичної особи – ФОП Матвійчук В.А.

У виправленій декларації за минулий 2019 рік зазначено чотири транспортні засоби – два мотоцикли – Victory Vision Tour 2008 та Victory Judge 2013 року випуску, BMW Аctivehybrid 5 2014 року випуску та Tesla model 3 2018 року випуску.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте