ЄС погодив продовження антиросійських санкцій

04 марта 2020 г., 17:38:00   999   0

ЄС погодив продовження антиросійських санкцій


Комітет постійних представників країн Євросоюзу погодив продовження антиросійських санкцій у зв'язку з окупацією Криму.


Про це 4 березня у Twitter повідомив брюссельський кореспондент Radio Free Europe / Radio Liberty Рікард Йозвяк.


Посли ЄС погодили продовження візових обмежень і заморожування активів стосовно 175 росіян і сепаратистів, а також 44 компаній на шість місяців за порушення територіальної цілісності України. Рішення мають підтвердити міністри [закордонних справ країн Євросоюзу] 12 березня", – написав він.


Читайте також: "Політика поступок до агресора в надії на його умиротворення – це утопія". Пристайко закликав посилити економічні санкції проти РФ


Цю інформацію також  підтвердив посол України в ЄС Микола Точицький. "Це рішення є особливо цінним напередодні шостих роковин окупації Криму і демонструє єдність ЄС щодо політики невизнання [приєднання АР Крим до РФ]. Сподіваємося на подальші практичні кроки ЄС і у відповідь на започаткування Росією залізничного сполучення з окупованим Кримом", – зазначив Точицький у Facebook.



Читайте також: США запровадили нові санкції щодо Росії за дії проти України


Росія анексувала Крим після силової блокади військових частин і незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна та більшість країн світу.


Наразі між материковою Україною і Кримом діє контрольно-пропускний режим, а Київ де-факто не контролює півострова.


Щодо Росії діє кілька санкційних пакетів ЄС. У списку обмежувальних заходів, запроваджених у відповідь на порушення територіальної цілісності України, станом на січень 2020 року було 177 фізичних осіб (громадян України та Росії), а також 44 компанії.


4 березня Йозвяк писав, що Євросоюз вирішив розморозити активи колишнього прем'єр-міністра України Миколи Азарова і ексміністра енергетики та вугільної промисловості Едуарда Ставицького.


Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте