МЗС не отримувало запрошення від Росії щодо участі Зеленського в параді 9 травня у Москві, – Пристайко

28 февраля 2020 г., 23:18:00   1431   0

МЗС не отримувало запрошення від Росії щодо участі Зеленського в параді 9 травня у Москві, – Пристайко

Міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявляє, що зовнішньополітичне відомство не отримувало запрошення від Російської Федерації щодо участі президента Володимира Зеленського в параді на 9 травня у Москві.

Про це глава МЗС повідомив в інтерв’ю на телеканалі «Україна 24».

На питання про дії української влади, якби Україні надіслали запрошення взяти участь у параді у Москві на 9 травня, Пристайко відповів:

«Запрошення не приходило. Це – перше. Воно, звичайно, прийде дипломатичними каналами. Нам не надходило. Ми би передали президенту Зеленському, якби воно надійшло». При цьому, він зауважив, що не здивується, якщо росіяни з певних політичних причин «закинуть таку штуку». «І вони часто таке роблять.

Наприклад, вони вітають з Різдвом Христовим, немов би нічого не сталося, і ці загублені душі не йдуть проти всієї Христової моралі і ідеї», – наголосив міністр. «І я не здивуюся, якщо вони це зроблять. Але позиція наша зараз залишається такою, якою вона є: ні, ми не збираємося святкувати 9 травня (у Москві – ред.), ми, як і весь європейський континент, через 75 років готові зрозуміти, чому сталася ця трагедія, і готові один одного вибачити. Ми вважаємо, що саме у цю сторону має йти святкування. Це має бути святкування того, що нарешті континент перебуває впродовж 75 років, якщо не рахувати наші шість років війни, у відносному мирі», – заявив глава МЗС.

Він додав: «Ми взагалі називаємо наш конфлікт – це остання війна на європейському континенті. Ми хотіли б вірити, що це буде остання війна, що ми трохи вже переросли те, щоби забирати у один одного території і вбивати масово, просто війська на війська».

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте