З миру по нитці. Чиновник Державіаслужби завдяки брату придбав квартиру за півтора мільйона

25 февраля 2020 г., 20:40:00   795   0

З миру по нитці. Чиновник Державіаслужби завдяки брату придбав квартиру за півтора мільйона

Заступник Голови Державної авіаційної служби України Ігор Зелінський, який днями взяв в борг у рідного брата шістсот тисяч гривень, придбав квартиру у столиці за понад півтора мільйона.

Про це стало відомо із суттєвих змін у декларації чиновника.

Вчора, 24 лютого, Зелінський задекларував придбання квартири у столиці на 52,12 “квадратів” за 1 мільйон 589 тисяч 660 гривень. 

У змінах до декларації вказано, що квартиру Зелінський придбав за “власні заощадження”. Та річ у тому, що згідно з документами, ці гроші не зовсім власні.

Кілька днів тому ІНФОРМАТОР писав, що Зелінський задекларував шістсот тисяч гривень позики, отриманої від фізичної особи – Зелінського Романа Леонідовича. Вочевидь, йшлося про брата чиновника, адже у них спільні прізвища та по батькові.

Як на чиновника такого високого рівня, у Зелінського досить “скромна” декларація. Тиждень тому, 17 лютого, він подав виправлену щорічну декларацію за 2019 рік. Виходячи з даних у ній, Зелінський володіє частиною квартири у Бережанах Тернопільської області. Прописаний чиновник у квартирі в Харкові, а фактично мешкає у кімнаті на 20 “квадратів” у столиці, яка належить ПАТ “НТК “ЕЛЕКТРОНПРИЛАД”.

Тепер чиновник нарешті обзавівся власним житлом в столиці.

За минулий рік Зелінський декларує 873 тисячі 798 гривень зарплати в Державній авіаційній службі України та 25 тисяч 294 гривні процентів від Бережанської кредитної спілки “Взаємодопомога”.

Чиновник тримає готівкою 40 тисяч 500 доларів США, 580 євро та 87 тисяч гривень. Декларує внески до кредитних спілок та інших небанківських фінансових установ у розмірі 216 тисяч 331 гривня.

Тож, додавши заощадження чиновника (разом виходить більше мільйона гривень, – ред.) і позику від брата (600 тисяч гривень, – ред.) якраз отримуємо суму на придбання квартири у столиці.

Подарунки та позики від родичів чи третіх осіб у грошовій і негрошовій формі – це, зазвичай, спосіб легалізувати “чорні” прибутки. Чиновники часто вдаються до цього методу.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте