"Акордбанк" Маркарової відмив гроші "Бурісми" Злочевського

19 февраля 2020 г., 23:07:00   1456   0

"Акордбанк

27 січня 2020 р Печерський райсуд Києва повідомив, що задовольнив клопотання слідчих прокуратури про тимчасовий доступ до речей та документів клієнтів "Акордбанка", який належить чоловіку міністра фінансів Оксани Маркарової.

Київською місцевою прокуратурою №6 здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні № 42018100000000409, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 02 травня 2018 р за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч 2 ст 364 КК України "Зловживання владою або службовим становищем".

"В ході досудового розслідування встановлено, що в 2015-2018 рр АТ «Київгаз» створено негативний баланс природного газу у газотранспортній системі АТ «Укртрансгаз» на загальну суму 367,9 млн грн та АТ «Київоблгаз» на 2,47 млрд грн", - повідомляє суд.

За даними слідства АТ «Київгаз» та АТ «Київоблгаз» протягом 2015-2018 рр не здійснювали закупівлю природного газу для покриття власних потреб, а проводили несанкціонований відбір з газотранспортної системи за відсутності договору з постачальником.

При цьому, «Київгаз» та «Київоблгаз» не компенсували компанії «Укртрансгаз» обсяги вкраденого палива.

«Укртрансгаз» з грудня 2015 по вересень 2018 р здійснила закупівлю газу на суму 83,5 млрд грн у наступних компаній:

ТОВ «Газоторгова компанія», «Еру Трейдінг», «Трафігура Юкрейн», НАК «Нафтогаз України», ТОВ «Енерго-Сервісна компанія «Еско-Північ».

Прокурор вказує, що у зв`язку з вищевикладеним, у органу досудового розслідування виникла необхідність у тимчасовому доступі до документів, які містять відомості про обставини кримінального правопорушення, а саме до документів про рух грошових коштів на рахунку ТОВ «Енерго-Сервісна компанія «Еско-Північ», відкритому в «КБ «Акордбанк».

Власником ТОВ "Еско-Північ" є найбільша приватна газовидобувна компанія України "BURISMA", зареєстрована на Кіпрі, яка належить Миколі Злочевському, екс-міністру охорони навколишнього середовища.

В "Burisma" членом ради директорів в 2014-2019 рр працював син екс-віце-президента США Джозефа Байдена Хантер.

До ради директорів компанії також входять екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський та екс-керівник антитерористичного центру ЦРУ Джозеф Кофер Блек.

Основний акціонер "Акордбанка" (70,28%) Данило Волинець, чоловік міністра фінансів Оксани Маркарової.

В 2007-2012 рр Волинець був членом наглядової ради державного "Ощадбанку".

В січні 2020 р Нацбанк наклав на "Акордбанк" штраф 2,3 млн грн за відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом.

dubinsky.pro

 

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте