Акула ринку нерухомості. Секретар ліквідованого міністерства продовжує декларувати чималі доходи

19 февраля 2020 г., 17:04:00   1260   0

Акула ринку нерухомості. Секретар ліквідованого міністерства продовжує декларувати чималі доходи

Секретар Міністерства молоді та спорту України, яке перебуває у стані ліквідації, та просто заможна людина Олег Немчінов поповнив свої чималі статки на 780 тисяч гривень.

Про це стало відомо із суттєвих змін у декларації чиновника.

Вчора, 18 лютого, Немчінов задекларував дохід від відчуження нерухомого майна на суму 780 тисяч гривень. Реалізувати, безумовно, є що. Адже у декларації чиновника зазначено цілих одинадцять (!) об’єктів нерухомості. Буквально місяць тому ІНФОРМАТОР писав про те, що чиновник придбав квартиру в столиці за понад мільйон гривень. 12 січня Немчінов задекларував придбання нерухомості – квартири в столиці на 43,88 “квадратів” за 1 мільйон 66 тисяч 220 гривень.

Наприкінці минулого року Немчінов також вносив зміни до своєї декларації. Тоді він задекларував дохід від відчуження нерухомого майна у розмірі 958 тисяч 334 гривні. Отже, за два місяці Немчінов тричі здійснив операції купівлі-прождажу нерухомості. І щоразу йшлося про об’єкти, вартістю по майже мільйону гривень кожен. Виходячи з даних у декларації перед звільненням, Немчінов, який обіймає посаду секретаря міністерства з 11 квітня 2017 року, – досить заможна людина. І, як це досить часто буває у топ-чиновників, частина його майна записано на родичів. Отже, у декларації зазначено одинадцять об’єктів нерухомості.

На самого секретаря оформлені: третина квартири у Львові (інші дві третини належать матері Немчінова, – ред.); ще одна квартира у Львові у повній власності чиновника; дві земельні ділянки у Львівській області; будинок, земельна ділянка та гараж у Львові та квартира у Києві. Дружина Немчінова володіє земельною ділянкою у Львівській області та квартирою у Львові. Мати чиновника окрім частки квартири у Львові також має земельну ділянку в області. Немчінов та його матір мають два авто. Мати чиновника також володіє акціями трьох підприємств (ВАТ Укртелеком, АППБ “Аваль” та ВАТ “Запорізький автомобільний завод”, – ред.). Сам Немчінов має акції дев’яти підприємств (ВАТ “Севастопольський рибоконсервний завод”, ВАТ “Ленінградський універмаг”, ВАТ “Ресторан “Вітряк”, ВАТ “Універмаг “Україна”, ВАТ “Готельний комплекс “Русь”, ВАТ “Львівська товарно-сировинна фірма “Львів-ресурси”, ВАТ “Львівський дослідний нафтомаслозавод”, ВАТ “Газавтосервіс” та ВАТ “Львівгаз”, – ред.). Доходи родини за неповний 2019 рік склали чималу суму.

Вони отримали 60 тисяч гривень пенсії матері; 1 126 059 грн. зарплати Немчінова у міністерстві; 22 233 грн. заробітної плати, отриманої за сумісництвом у Львівському державному університеті фізичної культури; 245 000 грн. доходу від відчуження рухомого майна; 110 000 грн. подарунку сину; 165 000 грн. позики (до речі, людина, яка подарувала кошти сину, і в якої чиновник позичив гроші – одна особа, – ред.); 309 952 грн. кредиту в АТ “Кредобанк”; 50 000 грн. доходу від надання майна дружини в оренду; 10 320 грн. допомоги на дитину сину; кешбек, проценти, гонорари та інші виплати згідно з цивільно-правовим правочинами та виплата щорічної разової грошової допомоги учасникам бойових дій на загальну суму 4 051 гривня. Попри такі чималі статки, родина Немчінова має досить скромні заощадження, принаймні, виходячи з даних у документі.

Серед них – кошти, позичені третім особам матір’ю чиновника – 25 тисяч гривень; та готівка – 95 тисяч гривень та 100 доларів США Немчінова, 1 800 доларів матері та 2 000 євро дружини. Слід зазначити, що вже втретє у змінах до декларації Немчінов називає себе позаштатним працівником Міністерства молоді та спорту. Річ у тому, що наразі проходить процедура ліквідації Міністерства молоді та спорту України. Два місяці тому Немчінов подав декларацію перед звільненням. Однак на сайті міністерства він все ще значиться як секретар установи. У жовтні в Кабміні заявили, що мають намір перевірити на ефективність 75 топ-чиновників. До списку входив і секретар Міністерства молоді та спорту Немчінов.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте